2 Feiten over vaping die je moet weten

Als je er aan gedacht hebt om te proberen een rookgewoonte te schoppen, dan ben je niet alleen. Bijna 7 van de 10 rokers zeggen dat ze willen stoppen. Stoppen met roken is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid – roken schaadt bijna elk orgaan in je lichaam, inclusief je hart. Bijna een derde van de sterfgevallen als gevolg van hartaandoeningen is het gevolg van roken en tweedehands roken.

U zou in de verleiding kunnen komen om elektronische sigaretten (e-sigaretten, vape-pennen en andere vape-apparaten) te gebruiken als een manier om de overgang van traditionele sigaretten naar helemaal niet roken te vergemakkelijken. Heb je interesse in een vape? Klik dan hier >>> Buy Vape Online. Maar is het roken van e-sigaretten (ook wel vaping genoemd) beter voor u dan het gebruik van tabaksproducten? Kunnen e-sigaretten u helpen om voor eens en altijd te stoppen met roken? U leest er hieronder alles over.

Vaping is minder schadelijk dan roken, maar het is nog steeds niet veilig

E-sigaretten verhitten nicotine (geëxtraheerd uit tabak), smaakstoffen en andere chemicaliën om een aërosol te creëren dat u inademt. Normale tabakssigaretten bevatten 7.000 chemicaliën, waarvan vele giftig zijn. Hoewel we niet precies weten welke chemicaliën er in e-sigaretten zitten, bestaat er bijna geen twijfel over dat ze u blootstellen aan minder giftige chemicaliën dan traditionele sigaretten.

Maar er is ook een uitbraak van longletsels en sterfgevallen door vaping. Met ingang van 21 januari 2020 hebben de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) 60 sterfgevallen bevestigd bij patiënten met e-sigaret, of vaping, productgebruik geassocieerd met longletsel (EVALI).

Deze gevallen lijken vooral van invloed te zijn op mensen die hun vaping apparaten aanpassen of gebruik maken van op de zwarte markt aangepaste e-liquids. Dit geldt met name voor producten die tetrahydrocannabinol (THC) bevatten.

Het CDC heeft vitamine E-acetaat geïdentificeerd als een chemische stof waarover mensen met EVALI zich zorgen maken. Vitamine E-acetaat is een verdikkingsmiddel dat vaak wordt gebruikt in THC-aftapproducten, en het werd gevonden in alle longvloeistofmonsters van EVALI-patiënten die door het CDC werden onderzocht.

De CDC beveelt deze mensen aan:

  • Gebruik geen THC-bevattende e-sigaret, of vaping, producten
  • Vermijd het gebruik van informele bronnen, zoals vrienden, familie of online dealers om een vaping-apparaat te verkrijgen.
  • Wijzig of voeg geen stoffen toe aan een vaping device die niet door de fabrikant zijn bedoeld.

Onderzoek suggereert dat vaping slecht is voor uw hart en longen

Nicotine is het belangrijkste middel in zowel gewone sigaretten als e-sigaretten, en het is zeer verslavend. Het zorgt ervoor dat je hunkert naar rook en dat je ontwenningsverschijnselen krijgt als je het verlangen negeert. Nicotine is ook een giftige stof. Het verhoogt uw bloeddruk en verhoogt uw adrenaline, waardoor uw hartslag en de kans op een hartaanval toeneemt.

Is vaping slecht voor u? Er zijn veel onbekenden over vaping, waaronder welke chemicaliën er in de damp zitten en hoe ze de fysieke gezondheid op de lange termijn beïnvloeden. Mensen moeten begrijpen dat e-sigaretten mogelijk gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Opkomende gegevens suggereren verbanden met chronische longaandoeningen en astma, en associaties tussen dubbel gebruik van e-sigaretten en roken met hart- en vaatziekten. U stelt zich bloot aan allerlei chemicaliën die we nog niet begrijpen en die waarschijnlijk niet veilig zijn”.

Lees ook: 3 Belangrijke voordelen van een Abonnementsmodel