Met het verloop der jaren kun je steeds meer het idee hebben dat je er ouder uit gaat zien. Misschien een beetje te oud naar jouw smaak. Het kan ook zijn dat de eerste rimpels zichtbaar worden wanneer je net in je 30’s bent. Dan wil je daar misschien wat aan doen. Gelukkig zijn er mogelijkheden op dit gebied. We nemen ze stap voor stap met je door in deze blog. 

Botox: voor een strakke huid

Het is een stof die al jarenlang populair is en dat zal nog wel geruime tijd zo blijven. We hebben het natuurlijk over Botox. Overigens is het zo dat deze substantie niet meer zo excessief ingezet wordt als vroeger. Dat komt omdat we tegenwoordig (in Europa) een beetje een ander paradigma hebben als het gaat om het gebruik van deze stof. We hebben nu meer de neiging om te stellen dat we ‘mooi ouder willen worden’. De kunstmatige look is in Nederland voor veel mensen niet wat ze willen. In Amerika zit dit net even anders, daar willen ze juist dit kunstmatige wel laten zien. Een kwestie van smaak dus. 

Fillers in de lippen

Het is mogelijk om tegenwoordig je lippen zo te modelleren dat ze een begeerlijke vorm krijgen. Dit is echt een trend die nu enkele jaren zichtbaar is en ook nog wel aan zal blijven houden. Het lippen opvullen zien we in verschillende leeftijdsgroepen gebeuren, zowel jongeren als ‘oudere jongeren’ laten deze behandeling (en ook Botox) doen. En dat zijn er jaarlijks al heel wat. In 2010 werden in Nederland zo’n 450.000 botox- en fillerbehandelingen uitvoerd. 

Dergelijke behandelingen moet om de zoveel tijd herhaald worden, omdat Botox en fillers afgebroken worden door het lichaam. Dat is enerzijds goed nieuws, maar anderzijds is het zo dat wanneer je er eenmaal aan begint, je er eigenlijk mee door blijft gaan om de resultaten op peil te houden.

Meer weten? Lees dan de verschillende blogs op onze site. We houden je op de hoogte!