3 Gezondheidsvoordelen van een schoon huis

 

Je hebt het gevoel dat je je huis schoon moet houden. Misschien hebben je ouders het je ingeprent, of misschien heeft de maatschappelijke druk je het gevoel dat je de dweil moet uittrekken. Maar maakt het echt uit als je je huis in een puinhoop laat glippen? Eigenlijk wel, ja. Er zijn wat wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van een schoon huis. Omgekeerd kan het vies en/of ongeorganiseerd laten worden van je huis een negatieve invloed hebben op je mentale en fysieke welzijn. Dus waar wacht je op?

Bekijk deze groothandel schoonmaakmiddelen als je nog schoonmaak producten nodig hebt.

Soms heb je een klein duwtje nodig om jezelf te helpen goede gewoontes op te bouwen. En we hebben je bedekt met een handvol dwingende redenen om de dingen netjes en opgeruimd te houden. Hier zijn zes van de beste gezondheidsvoordelen van een schoon huis.

Je zult je minder gestrest voelen

Visuele rommel leidt tot mentale rommel. Je zou kunnen denken dat je hebt geleerd om te leven met je verschillende stapels, maar ze zijn waarschijnlijk van invloed op je meer dan je je realiseert. Een studie uit 2010 in het Bulletin van de Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie onthulde dat vrouwen met rommeligere huizen hogere niveaus van cortisol hebben dan vrouwen met nette huizen. Wat betekent dat? Je stressniveaus zijn gekoppeld aan je ruimte. Het aanpakken van die uitstekende to-dos en het op orde krijgen van je huis kan je helpen om met stress om te gaan. En kunnen we niet allemaal profiteren van zinvolle manieren om stress in ons drukke leven te verminderen?

Je zult actiever zijn

Het is simpel, maar het is waar: schoonmaken brengt je in beweging. Zeker, het opruimen van het huis gaat niet zoveel calorieën kosten als een volwaardige HIIT-training, maar het is fysiek veel belangrijker dan op de bank zitten. Het schoonhouden van je huis betekent dat je een soort van beweging krijgt voor je lichaam gedurende de hele week. In feite heeft Health Magazine 10 verschillende karweitjes naar boven afgerond die elk 100 calorieën kunnen verbranden.

Je zult productiever zijn

Als je een taak hebt die je niet wilt beginnen, scan je dan wel eens de kamer voor een afleiding? Disorganisatie maakt het gemakkelijk om iets te herkennen dat je kunt gebruiken om uit te stellen. Wanneer alles in orde is, daarentegen, vindt je geest het makkelijker om dingen gedaan te krijgen. Geloof je niet dat je ruimte direct invloed heeft op je productiviteit? Bekijk deze studie uit 2011 over de manier waarop visuele stimuli concurreren om je aandacht.

Lees ook: Hoe voer je effectieve telefoongesprekken uit?