3 Voordelen van het installeren van een USB-poort

Dankzij de populariteit van smartphone-technologie en tablets, worden elektronische oplaadapparaten allemaal via WCD met USB-poorten bediend. Jarenlang hebben velen van ons onze telefoons en tablets en andere apparaten moeten aansluiten op converteerbare apparaten die op een traditioneel stopcontact zouden aansluiten, maar de tijden zijn veranderd. Hoewel er veel oplaadmogelijkheden zijn, en ze allemaal nog steeds goed werken, winnen USB-wandladers meer populariteit dan ooit tevoren.

USB-aansluitingen zijn klein en geschikt, en de kabels dragen niet alleen stroom, maar ook data. Ze zijn voordelig voor slimme netwerken, handige opslag en zelfs zonne-energie. En ze zijn universeel. De voordelen zijn duidelijk. Veel mensen beschouwen USB als de toekomst van elektriciteit, en het is gemakkelijk te zien waarom. Maar voor het geval je het nog niet zeker weet, hier zijn enkele grote voordelen van het installeren van een USB-aansluiting in je muur.

Gemak

Terwijl sommige oplaadbare apparaten moeten wachten tot de batterij weer vol is, kun je met de USB-poorten het apparaat tegelijkertijd opladen en gebruiken. Dat is best handig. Sommige laptops en PC’s hebben beperkte poorten, waardoor er minder mogelijkheden zijn om deze methoden te gebruiken. Maar met een USB-wandlader kun je gebruik maken van de functionaliteiten op elk moment dat je het nodig hebt. Ook kunnen veel vrijstaande USB-poorten omvangrijk zijn, waardoor andere ongebruikte stopcontacten worden afgedekt. Met een wandlader hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Efficiëntie

Het gebruik van een normaal USB-stopcontact om jouw apparaat op te laden via een laptop of desktopcomputer kan je voorzien van een maximale stroomsterkte van ongeveer 500 ampère. Dit kan soms wat langer duren dan het aansluiten van jouw apparaat op een snoer dat is aangesloten op een traditioneel stopcontact – een niet zo gemakkelijke methode. Maar met een USB-wandcontactdoos kun je sneller opladen met ongeveer 20 ampère meer dan een desktop of laptop. Dit is vooral gunstig voor apparaten die groter zijn en grotere batterijen hebben. De sterkere stroom zorgt voor een minimale oplaadtijd van slechts enkele minuten, waardoor het veel efficiënter is.

Duurzaamheid

Door hun slanke en lichte ontwerp zijn veel USB-poorten die momenteel op de markt zijn, gemakkelijk te verliezen of te beschadigen. Maar een USB-wandlader is veel duurzamer – hij gaat nergens heen. Soms kan het nodig zijn om in een thuiskantoor verschillende dingen tegelijk aan te sluiten, waardoor er een potentieel brandgevaar ontstaat met meerdere USB-poorten, wat kostbaar kan worden. De muurpoort gaat jaren mee en is gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen.

Lees ook: Wat maakt Italiaans eten zo speciaal?