8 voordelen van PVC vloeren en Design vloeren

Houtlook, tegelpatroon of industriële look – geen enkele andere vloerbedekking is zo divers. Maar dat is zeker niet het enige voordeel van designvloeren.

Lees verder voor de 8 voordelen van PVC vloer.

Enorme selectie van ontwerpen

Als je een extra grote keuze wilt op het gebied van optiek, dan is een designvloer de juiste keuze. Houten vloerplanken of steenlook, beton, zwart-witte schaakborden of felgekleurde patronen: er zijn geen grenzen aan het decor.

PVC-vloeren zijn bijzonder eenvoudig te leggen

Je koopt vinylvloeren in twee meter brede stroken die op de grond worden gelijmd. Designvloeren worden geleverd in handige tegels of planken. Deze worden als laminaat in elkaar geklikt. Zonder te plakken. Je neemt zo’n zwevende vloerbedekking mee als je weggaat. Geweldig: individuele platen kunnen worden vervangen.

Vinyl PVC-vloeren zijn zacht voor de voegen

In tegenstelling tot hard laminaat, geven vinyl en designvloeren een beetje plaats bij het lopen. Dit betekent dat de vloerbedekking elastisch is, vergelijkbaar met kurk. Deze bevedering beschermt jouw voegen, je zult het merken.

Warme voeten, rustig en veilig

De kunststofvloeren van vandaag voelen vrij warm aan onder je voeten en voelen rondom goed aan, maar dat hangt ook af van de structuur die je kiest. Er is geen contactgeluid zoals bij designvloeren met laminaat. Het uiterlijk gebeurt rustig – en zeker: Je glijdt niet uit op deze vloer.

Vinylvloeren tegel is onderhoudsvriendelijk

Vinyl- en designvloeren zijn antistatisch en stoten vuil af. Voor het reinigen geldt hetzelfde als voor laminaat: stofzuigen of vegen en vervolgens afvegen met een vochtige doek, klaar!

Designer vloerkleuren blijven mooi

UV-stralen, d.w.z. zonlicht, kunnen een goede designvloer niet schaden. De decoratieve laag is lichtecht, zodat de kleuren niet vervagen en blijven zoals ze zijn.

Vinylvloeren zijn perfect voor renovaties

Vinyl- of designvloeren zijn slechts vier tot vijf millimeter dun. Een eigenschap die vooral belangrijk is bij de renovatie. Door de lage montagehoogte kan de bekleding meestal op het oude oppervlak worden geplaatst zonder de deuren, plinten of drempels te belasten.

Designvloerbedekking is voordelig

Vinylwerf goederen kosten ongeveer 12 euro per vierkante meter. Meerlaagse designvloeren zijn net zo goedkoop als laminaat, misschien iets duurder. Vanaf ongeveer 15 euro ben je er, voor 20 euro is er al een goede kwaliteit.

Lees ook: 4 soorten diamantschijven die je moet kennen