Beste dingen om te doen in de Ardennen (België)

De Ardennen is de naam van een regio in het zuiden van België die zich uitstrekt tot in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Deze zuidelijke regio is totaal anders dan het drukke, industriële noorden. Het aanbod in deze regio is zo gevarieerd als u zich kunt voorstellen en omvat een aantal grote musea, veel bier en zelfs het kleinste stadje ter wereld. Gezien de glooiende heuvels en het weelderige groene landschap, zal het u niet verbazen dat de Ardennen een populaire plek is geworden voor reizigers die van het buitenleven houden. Er is ook veel te zien onder de glooiende heuvels, zoals de mijnen en grotten, die zorgen voor spectaculaire dagtochten.

Hoewel sommige stadjes in de Belgische Ardennen misschien niet zo visueel aantrekkelijk zijn als het omringende platteland, bieden de meeste genoeg interessante bezienswaardigheden en een verborgen geschiedenis waar u blij mee zult zijn. De oorlogsmusea in Bastogne zijn interessant en zeer goed gedaan en, zoals u mag verwachten, zijn er kerken en kunst in overvloed.

Liefhebbers van eten en drinken zullen ook blij zijn in de Ardennen en zullen ongetwijfeld bekend zijn met het wereldberoemde paté dat naar de streek is vernoemd. Andere populaire culinaire lekkernijen draaien ook om het varken, waaronder ham en vleeswaren. Zowel binnen als buiten de steden zijn er tal van goede restaurants. Doe uw onderzoek om u aan uw budget te houden en teleurstelling te voorkomen. Bier is zonder twijfel de prominente drank in de regio en er zijn veel historische brouwerijen en abdijen in het gebied die zeker iedereen met een interesse in de geschiedenis van de drank zullen opwinden.

Laten we de beste dingen in de Ardennen verkennen:

Drinken in de Abdij Notre Dame

Er mogen dan veel goede bierabdijen zijn in België, maar geen enkele is zo visueel indrukwekkend als de Abdij Notre Dame in Orval.

Na een bijna volledige reconstructie in de 18de eeuw werd de abdij opnieuw herleid tot ruïnes door Franse soldaten, wat resulteerde in de ruïnes die je vandaag kan bezoeken.

Er is ook een apotheek, een museum en een kruidentuin die allemaal gebaseerd zijn op het 18e eeuwse kloosterleven.

Wandeling in Rochehaut

Prachtige glooiende groene heuvels, een kronkelende rivier en dichte bossen vormen het prachtige landschap in Rochehaut.

Wandelen in de omgeving is zeer de moeite waard, het past bij het terrein voor alle niveaus van fitness met een geweldig uitzicht.

Probeer uw wandeling af te sluiten in het rustige gehuchtje Frahan-sur-Semois dat via een steil pad en een voetgangersbrug bereikbaar is.

Doe uw onderzoek naar de beste routes voordat u in de omgeving gaat wandelen.

Ga dieper onder de grond in Rochefort

Zelfs als u de Blegny Mine heeft bezocht is het de moeite waard om de Grotte de Lorette in Rochefort te bezoeken.

Daal de 626 precaire treden af in de afgrond en wees getuige van de duisternis van de grot en zijn fascinerende formaties.

Rondleidingen in de grotten zijn relatief klein en geven een persoonlijk gevoel.

De verlichting in de grotten is spotlight en maakt het mogelijk om de diepte van de hoofdgrot (een indrukwekkende 65m) in beeld te brengen zonder de ondergrondse sfeer te verpesten.

Het hoogtepunt van de rondleiding is een indrukwekkende lichtshow in de hoofdgrot.

Lees ook: Waarom zou je proberen Escape Rooms te spelen?