Bij Tandarts Amsterdam ga je zeker die 1.000.000 dollar smile krijgen. Dat is natuurlijk een uitspraak met een knipoog, maar het is wel zeker zo dat bij deze tandarts er verschillende mogelijkheden zijn om je gebit helemaal cosmetisch te verbeteren. Het kan zijn dat jij je bijvoorbeeld stoort aan de vorm of kleur van je tanden. We nemen in deze tekst met je door wat je dan kunt doen om wel die glimlach te krijgen die je graag wilt.

Cosmetische mogelijkheden bij de tandarts 

Het is mogelijk om verschillende cosmetische behandelingen bij de tandarts te ondergaan. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je tanden te laten corrigeren als het gaat om de vorm of de kleur ervan. De tandarts kan dit doen met behulp van zogenaamde facings. Dit zijn schildjes gemaakt van composiet die op maat gemaakt worden voor je tanden. Natuurlijk, wanneer de vorm van een tand niet naar wens is, kan deze gecorrigeerd worden door middel van deze schildjes. Ook de kleur van de tanden is goed te corrigeren met facings.

Het laten bleken van tanden 

Wanneer de vorm van je tanden naar wens is en het eigenlijk alleen gaat over de tint van je tanden, dan is het mogelijk om met een andere behandeling bij de tandarts een cosmetische verbetering aan te brengen. Dit is heel gemakkelijk te doen door middel van een bleekbehandeling. De tandarts gebruikt hier een speciale gel voor en een lamp. De resultaten zijn snel zichtbaar. We raden jou aan om te gaan voor een lichte tint die past bij jou en er dus natuurlijk uitziet. Dat kun je doen door aan te geven hoe licht jij je tanden wilt hebben; de tandarts kan dat heel precies bepalen.

Een onzichtbare beugel nemen 

Wanneer je als volwassene een beugel wilt en daarbij ook nog eens een keer eentje die niet in het zicht is, dan is het mogelijk om een onzichtbare beugel te nemen. Deze kan achter je tanden geplaatst worden en zorgen dat je tanden recht gaan staan. Zo kun je schuine tanden corrigeren en profiteren van de verschillende gezondheidsvoordelen die daaruit voortkomen.