De voor- en nadelen van PVT panelen in het kort

De beste PVT-zonnepanelen die je kunt kopen zijn niet geïsoleerd aan de achterzijde. Het is ook een veel beter systeem om een warmtepomp aan de panelen te koppelen dan een buffertank. We hebben het dus niet over een warmtepomp met een duur systeem dat honderden meters diep in jouw tuin wordt geplaatst, maar over een warmtepomp die rechtstreeks op jouw zonnepanelen wordt aangesloten. Met dit systeem zijn de meeste van de hieronder genoemde nadelen van een standaard PVT paneel niet meer van toepassing.

Ongeacht de situatie thuis en het systeem dat je wilt gebruiken, is het erg moeilijk om zelf te beslissen wat je precies wilt kopen. Ons team van experts op het gebied van zonnepanelen bij Solarus kan je telefonisch een paar eenvoudige vragen stellen om veel vragen te beantwoorden waar je je mee bezig houdt.

De voor- en nadelen van PVT panelen in het kort

Het kopen van een PVT-zonnepaneelsysteem kan het beste worden gedaan na grondig te zijn geïnformeerd.

Het kopen van PVT panelen geeft je het dubbele van de winst. Ze wekken niet alleen elektriciteit voor je op, maar verwarmen ook je water. De combinatie van het opwekken van zonnewarmte en zonne-energie is in 2012 op de markt gekomen. De T na PVT in PVT staat voor termijn-energie of -warmte. Er zijn vooral voordelen aan PVT-panelen, maar er zijn ook enkele negatieven. Lees verder en zorg ervoor dat je alles weet over deze panelen voordat je ze koopt.

Bij gebruik van PVT panelen is het verlies aan dakoppervlak minimaal omdat de zonnecollector in de zonnepanelen voor het thermische gedeelte is geïntegreerd. De zonnecellen produceren beter omdat ze in de winter gekoeld zijn en dus efficiënter werken in de zomer. Dit komt de elektriciteitsproductie zodanig ten goede dat de elektriciteitsopbrengst 5-10% hoger is. De aanschaf van PVT-panelen heeft echter nog veel meer voordelen.

De energieopbrengst per vierkante meter voor dit type zonne-energiesysteem is beduidend hoger dan die voor andere typen panelen. Zo gebruik je het oppervlak van je dak veel efficiënter. Als je besluit om PVT-panelen aan te schaffen, zul je al snel beseffen dat ze effectiever zijn in termen van zonne-energie dan de zonnepanelen die je tot nu toe hebt gekend.

Lees ook: Beste dingen om te doen in de Ardennen (België)