Diensten die online banken niet kunnen leveren

Online banken hebben de manier waarop we bankieren ten goede veranderd. Online klanten kunnen meer geld verdienen, minder kosten betalen, en genieten van het gemak van bankieren vanaf hun computer of smartphone.

Voor meer vragen over bankieren kun je terecht bij klantenservice sns bank.

Hier zijn twee voordelen van het gebruik van een bank die fysieke locaties biedt.

Onmiddellijke kascheques en postwissels

Moet je een aankoop doen, maar is een kaart of een persoonlijke cheque gewoon niet genoeg? Voor sommige transacties, zoals huisaankopen en bepaalde soorten stortingen, heb je  “vrijgegeven” geld nodig. Dat betekent meestal dat je een cheque moet meenemen, geld naar een rekening moet overmaken of een postwissel moet geven.

Online banken kunnen kascheques leveren, maar je zult er geen kunnen krijgen op dezelfde dag dat je het aanvraagt. In plaats daarvan plaatst je meestal een bestelling online en wacht ujeeen paar dagen tot de cheque per post wordt bezorgd. Je kunt extra betalen om de cheque ’s nachts te laten bezorgen, maar voor service op dezelfde dag zul je naar een bankkantoor moeten gaan.

Wachten op een cheque per post is niet altijd haalbaar. Misschien weet je een dag of twee voor je de cheque nodig hebt nog niet precies hoeveel hij waard is. Het is fijn om de flexibiliteit te hebben om dingen te veranderen zonder jouw fondsen vast te zetten. Als je meerdere cheques bestelt en een ongebruikte cheque per post wilt annuleren, moet je genoeg geld in kas hebben om alle cheques te kunnen betalen, zelfs de cheques die je probeert te annuleren.

Als je op zoek bent naar het perfecte appartement of op het laatste moment moet onderhandelen over de aankoop van een huis, is directe toegang een must.

Opnemen en storten van contant geld

Het komt tegenwoordig zelden voor dat ujeeen aanzienlijk bedrag aan contant geld nodig hebt, maar als dat zo is, is het fijn om de mogelijkheid te hebben om op te nemen wat je nodig hebt. Je wilt bijvoorbeeld op korte termijn een tweedehands auto kopen.

Een aanzienlijk bedrag uit een gemiddelde geldautomaat halen is moeilijk. Er zijn manieren om grote bedragen op te nemen van online bankrekeningen, maar daarvoor moet je mogelijk naar een partnerbank of kredietunie die bereid is om jouw verzoek namens de online bank in te willigen.

Met een rekening bij een fysieke bank of kredietunie is geld opnemen net zo eenvoudig als het invullen van een opnamebewijs in het bankkantoor. Je kunt ook snel en gemakkelijk extra geld op jouw rekening storten. Contant geld bewaren is onveilig, en sommigen vinden het verleidelijk om extra geld uit te geven. Een fysiek bankkantoor maakt het makkelijk om dat geld veilig op je rekening te zetten.

Lees ook: Dingen die je moet weten voordat je naar Nederland gaat