Dingen die je moet weten voordat je naar Nederland gaat

Nederland is een van de populairste bestemmingen in Europa. Nederland staat niet bekend om het platteland, het eten en de cultuur, maar vooral om de hoofdstad: Amsterdam. De prachtige grachtenstad, met de iconische grachtenpanden, vol met winkels, cafés en natuurlijk de beroemde Amsterdamse coffeeshops. Jong en oud, er is voor iedereen wat te doen in deze stad. Hoewel Amsterdam, en daarmee Nederland, elk jaar miljoenen toeristen trekt, helpt het wel om je reis een beetje voor te bereiden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je het meeste uit je tijd in Nederland kunt halen. Om die reden hebben we tips verzameld voor degenen die Amsterdam (en daarbuiten) voor het eerst bezoeken! Dus zonder verdere omhaal, hier zijn een paar dingen die je moet weten voordat je naar Nederland gaat!

Er zijn overal fietsen

Vlogs, blogs, filmpjes, ze overdrijven niet, er zijn in feite meer fietsen dan mensen in Nederland. Je zult zien dat er in veel straten een fietspad is, of dat fietsen gewoon de weg delen met auto’s, dus je moet extra voorzichtig zijn als je de straat oversteekt!

Loop niet op de fietspaden

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar als toerist of reiziger moet je hier even aan wennen, omdat fietspaden nogal op voetpaden kunnen lijken. Aangezien Nederlanders met een behoorlijke snelheid fietsen, is het belangrijk om veilig te blijven en op de voetpaden te blijven! Wanneer je een fietspad moet oversteken om de straat over te steken, kijk dan goed links en rechts om te zien of er niemand jouw kant op komt.

Geen fietsen voor jou? Geen nood, Nederland heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer

Bus, trein, metro, tram, veerboot, taxi’s, kies maar uit! Je vindt al deze vormen van openbaar vervoer alleen al in Amsterdam. De makkelijkste manier om je te verplaatsen in Amsterdam is met de tram, maar ik zou zeker treinen aanraden boven bussen als je van plan bent om naar andere steden te gaan. En na een nachtje uit is de Uber of de lokale Taxi Wateringen ook veilig om te nemen!

De trein is de makkelijkste manier om andere steden in Nederland te verkennen

Met een groot en uitgebreid treinnetwerk, en treinstations die centraal gelegen zijn, is dit veruit de makkelijkste manier om Nederland te verkennen. Misschien niet de meest betaalbare optie, maar zeker de meest comfortabele (zolang er een zitplaats is). Vermijd de spitsuren in Nederland, want de treinen kunnen overvol zijn (van 6.30 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.30 uur).

Plan jouw reis

Je kunt de website van de NS gebruiken om jouw treinreis te plannen, maar als je de snelste weg wilt zien, inclusief bus en tram, kijk dan op 9292.nl. Deze website, die ook beschikbaar is in het Engels, toont je de snelste weg van je voordeur naar je bestemming, maar je hebt wel een internetverbinding nodig om je reis te plannen. Deze website, of app, geeft updates wanneer treinen, trams of bussen vertraging hebben opgelopen of zelfs zijn uitgevallen, zodat je altijd over de meest actuele informatie beschikt vlak voordat je aan je reis begint.

Lees ook: Wat is een Ad Blocker (en moet je er een downloaden)?