Geld besparen: Stap 1 om rijk te worden

Rijk worden is het resultaat van duizenden micro beslissingen. Het gebeurt niet ’s nachts. Waar je wel gelijk mee aan de slag kan gaan is geld besparen. Hier enkele tips om veel geld te besparen.

Als je het niet in een keer betalen, koop het niet

Wacht tot u dat kunt. Het kan zijn dat u het tegen die tijd niet meer wilt. Hoe dan ook, blijf altijd uit de schulden.

Lees zometeen: Tips om een MBO opleiding te kiezen

Geef geld een betekenis

Vrijheid, flexibiliteit, zekerheid, onderwijs, kinderen, investeren in jezelf, impact, reizen – wat betekent geld voor u? Geld is niet inherent motiverend. Het is de betekenis die wij eraan geven. U zult meer gemotiveerd zijn om te sparen als u weet waar u het voor doet. U zult ook betere beslissingen nemen met geld als u weet wat u ervan verwacht. Houd zichtbare herinneringen om je heen zodat je ze niet vergeet.

Koop alleen belangrijke dingen

Hoe meer moeite het kost om te besteden, hoe minder kans dat u onnodige kosten maakt. Het idee hier is niet om helemaal niet uit te geven, maar om bewust en opzettelijk te zijn over uw uitgaven, zodat de dingen die u koopt echt waarde toevoegen aan uw leven. Als je toch bezig bent met het kopen bij PartyPatch, kan je het beste een PartyPatch kortingscode gebruiken om meer geld te besparen.

Bouw een reservefonds

Een vangnet stelt je in staat om je huidige leven te blijven leiden in het licht van financiële uitdagingen en onzekerheid. Het biedt een basisniveau van zekerheid en stelt je in staat om veranderingen in je leven aan te brengen die misschien riskant maar de moeite waard zijn.

Bouw een landingsbaan

Uw start-en landingsbaan is hoe lang u kunt leven zonder inkomen voordat u gedwongen wordt om een baan te krijgen. Het bouwen van een start- en landingsbaan geeft je de onafhankelijkheid om dat passieproject voltijds na te streven, te reizen of grote veranderingen in je levensstijl aan te brengen die anderen niet kunnen. Het koopt je tijd en ruimte om jezelf opnieuw uit te vinden.