Het vinden van de juiste energieleverancier voor je bedrijf

Om je te helpen een sterke, efficiënte en betrouwbare bedrijfsvoering te runnen, moet je bedrijf een goede energieleverancier hebben, die je voorziet van betaalbare diensten om je bedrijf met succes van stroom te voorzien. Op zzpvergelijker.nl kun je verscheidene zakelijke energie vergelijken.

Denk aan de energiebehoeften van je bedrijf

Als het gaat om het vinden van een energieleverancier – zoals de meeste dingen in het bedrijfsleven – is een goede plek om te beginnen met het beoordelen van je zakelijke behoeften.

Het is een goed idee om over dit soort dingen na te denken:

  • Je financiën – inkomsten en uitgaven en het geld dat u beschikbaar heeft om rekeningen en extra kosten te betalen, zoals stijgende energieprijzen.
  • Het soort bedrijf dat je leidt – een IT-bedrijf, een restaurant of een productiebedrijf bijvoorbeeld
  • Hoe ga je de geleverde energie vooral gebruiken – is het om een grote server en kantoor van computers van stroom te voorzien of om hoogspanningsmachines te laten draaien?
  • Hoe vaak moet je toegang hebben tot voldoende stroom – werkt je bedrijf bijvoorbeeld alleen van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur ’s ochtends, of ben je elke dag open voor het publiek?
  • Heeft je bedrijf een milieuvriendelijke focus – wil je gebruik maken van hernieuwbare energie, zoals bijvoorbeeld wind- of zonne-energie?

Het kiezen van een leverancier met de juiste deal

Een groot deel van het vinden van de juiste energieleverancier is het vinden van een leverancier die het juiste tarief en contract voor je bedrijf kan bieden.

Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden bij het vinden van het meest geschikte tarief en contract. Denk hierbij aan de energieprijzen, hoe vaak deze fluctueren en hoe flexibel je contract moet zijn. Door rekening te houden met de punten in het bovenstaande gedeelte, zoals wanneer en hoe je het meest energie gebruikt, kun je ook het meest kosteneffectieve contract voor je vinden.

Wees ook duidelijk in het begrijpen van wat de verschillende leverancierstarieven precies inhouden. Zijn de maandelijkse tarieven bijvoorbeeld inclusief kosten voor transport en distributie of zijn deze vastgesteld als extra kosten.

Je kunt ook kiezen voor een leverancierstarief dat je gas- en elektriciteitsbetalingen combineert, waarbij je een dubbel pakket aanbiedt in plaats van dat je ze apart in rekening brengt. Dergelijke transacties kunnen je op de lange termijn geld besparen op je rekeningen.

Als het gaat om energiecontracten, zijn er verschillende soorten aanbiedingen die van leverancier tot leverancier kunnen verschillen. Ze omvatten:

Vaste looptijd – Je betaalt een vaste prijs tot het einde van een vaste looptijd, bijvoorbeeld 12 maanden. Dit biedt je bescherming tegen stijgende prijzen, maar het kan zijn dat je een vergoeding moet betalen als je voor het einde van het contract vertrekt.

Doorlopen van contracten – De prijs die je betaalt kan variëren als de prijzen van niet-goederen stijgen en dalen. Dit contract is echter meestal alleen beschikbaar voor grotere kmo’s.

Bij het afsluiten van elk type contract is het belangrijk om op te passen voor roll-on-contracten. Deze worden automatisch verlengd, ongeacht veranderingen in de energieprijzen. Terwijl energieleveranciers je moeten informeren voordat een contract wordt verlengd, kan het in een snelle business gemakkelijk zijn om deze meldingen te missen.

Lees ook: Een perfecte dag in Utrecht (Nederland)