Is de Nintendo Switch het waard om te kopen?

De Nintendo Switch is niets minder dan een sensatie. Na de middelmatige ontvangst van de Nintendo Wii U in 2012 wist het bedrijf dat het zijn aanbod aan thuisconsoles moest herbeleven, en die oplossing werd uiteindelijk de Switch. De gok wierp zijn vruchten af, want de verkoop van de hybride console blijft zelfs jaren na de lancering stijgen.

Bekijk hier de meest recente deals van Nintendo Switch Games aanbieding.

In deze Nintendo Switch-gids geven we je alles wat je ooit zou willen weten over de gameconsole.

In één oogopslag: Wat is een Nintendo Switch-console?

Nintendo onthulde de Switch op 3 maart 2017. De prijs van de Nintendo Switch was bij de lancering €299, wat aanzienlijk lager was dan de prijs van de Sony PlayStation 4 (destijds €399) en overeenkwam met de toenmalige prijs van de Xbox One S.

In tegenstelling tot de PS4 en Xbox One S is de Nintendo Switch echter een zogenaamde hybride console. Dit betekent dat hij kan worden gebruikt als een draadloos handapparaat – niet anders dan de Nintendo 3DS, een ander waanzinnig populair Nintendo-product – of hij kan worden gedockt en aangesloten op een tv om te worden afgespeeld in de normale homeconsole-stijl.

Met andere woorden, de Switch biedt het beste van twee werelden: de kracht om thuisconsolespellen te draaien die er geweldig uitzien op een televisie en de mogelijkheid om diezelfde spellen onderweg te spelen.

De Nintendo Switch is officieel de op twee na best verkochte thuisconsole van het bedrijf met meer dan 55 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe. Daarmee ligt hij ver achter op de Nintendo Wii (~102 miljoen stuks), maar zal hij uiteindelijk waarschijnlijk het originele Nintendo Entertainment System (~62 miljoen stuks) overtreffen.

Is de Nintendo Switch het waard om te kopen?

De populariteit van de Nintendo Switch is niet ongerechtvaardigd. Niet alleen is het unieke hybride ontwerp verleidelijk voor mensen die wat veelzijdigheid willen met hun spelervaring, maar Nintendo heeft ook geweldig werk verricht door een aantal stellaire spellen voor de Switch uit te brengen en tegelijkertijd een duizelingwekkend aantal titels van derden mee te brengen.

Dit gezegd hebbende, is de Switch niet zonder gebreken. Het hybride ontwerp voorkomt dat hij net zo krachtig is als bijvoorbeeld een PlayStation of Xbox. Bovendien zijn er, ondanks de uitzonderlijke inspanningen van Nintendo om een groot aantal games van derde partijen over te brengen, nog steeds tal van belangrijke releases die gewoonweg niet beschikbaar zijn voor de Switch.

Het komt erop neer dat als je al een Nintendo-fan bent, de Switch een absolute must is, zonder twijfel. Als je een casual gamer bent, is de Switch waarschijnlijk een goede investering, omdat je hem kunt gebruiken voor zowel je thuisconsole als je draagbare console, zonder dat je twee aparte apparaten hoeft te kopen. Als ujeeen hardcore gamer bent die toegang wil tot elke game en de mogelijkheid wil hebben om deze met de hoogst mogelijke kwaliteit te spelen, dan is de Switch waarschijnlijk niet wat je zoekt.

Houd er rekening mee dat de prijs van de Nintendo Switch ongelooflijk concurrerend is in vergelijking met andere grote consoles. Dit kan ook een factor zijn in je beslissing.

Lees ook: Beste dingen om te doen in de Ardennen (België)