Op alle gebieden in de samenleving zien we na verloop van jaren de nodige vooruitgang. Dit is natuurlijk ook het geval op het terrein van de zorg. Als we specifiek praten over de tandarts, dan kunnen we zeggen dat er meer en meer de nadruk is komen te liggen op het esthetische vlak. Dit wil zeggen dat cosmetische aspecten van het gebit belangrijker zijn geworden met de tijd. Bij tandarts rotterdam vinden we tal van behandelingen waar je je voordeel mee kunt doen. Lees snel verder in deze blog wat je kunt verwachten. 

Facings

Tegenwoordig nemen we er geen genoegen meer mee als een van onze tanden een donkere kleur begint te krijgen, bijvoorbeeld door het roken of koffie drinken dat we doen. Ook een beschadigde tand of eentje die niet recht staat, past niet in ons straatje. Nee, dat kan allemaal een stuk beter. En hoe krijg je dat dan voor elkaar? Naar de tandarts gaan en vragen wat hij of zij voor je kan doen in termen van facings. Wat dat zijn? Dit zijn schildjes die op maat rond je tanden gemaakt worden. Ze zijn gemaakt van composiet, een sterk materiaal waar je vullingen ook van gemaakt worden. Dan zien je tanden er helder, gaaf en recht uit. 

Bleekbehandeling 

Wanneer je van mening bent dat de kleur van je tanden niet meer tegemoet komt aan jouw standaard, dan is het tijd om eens een bezoekje aan de cosmetische tandarts te brengen. Deze weet precies wat er aan gedaan kan worden. Hij of zij zal je een bleekbehandeling aanraden. Deze worden gedaan met behulp van peroxide. En je kunt zelfs de tint uitzoeken. Zelf zouden we gaan voor een niet al te witte kleur, zo lijken je tanden niet kunstmatig. 

Er zijn natuurlijk ook nog altijd de nodige behandelingen beschikbaar die er al heel lang waren, zoals het dragen van een beugel. Alleen zijn deze tegenwoordig ook achter de tanden te plaatsen, waardoor ze onzichtbaar zijn. Ook bestaan er bitjes die je in de nacht in kunt doen. Zo zul je zonder onopvallend een beugel kunnen dragen.