Must-have uitrusting voor karpervisserij

Je moet een goed plan maken voordat je vertrekt om een langere periode van tijd weg van de beschaving door te brengen. Ik wil je waarschuwen om extra aandacht te besteden aan de volgende uitrusting:

Karperaas

Natuurlijk karperaas is vaak het meest productieve aas, hoewel sommige aassoorten in sommige wateren beter werken dan andere. Je zult zelf moeten bepalen wat de beste optie is voor jouw visgebied door te experimenteren met een verscheidenheid aan verschillende opties.

Goed uitgeruste boot

Je moet een goede grote boot hebben om op grote open meren te vissen. Zonder deze boot kun je de meeste visplaatsen niet eens bereiken, omdat de toegang met een auto vaak onmogelijk is. Er zijn veel stellingen op de eilanden, sommige zijn kilometers ver van de weg en andere zijn omgeven door struiken en modder waardoor ze ontoegankelijk zijn vanaf het land. De grootte van de boot speelt een grote rol bij het transporteren van het vistuig naar de vispositie – hoe groter de boot, hoe minder tijd we besteden aan het transport van het vistuig. De boot moet uitgerust zijn met een sterke elektro- of gasmotor. Bij gebruik van een elektromotor moet je voldoende accu’s meenemen. Een gasmotor is een nog betere keuze als je bij het meer mag vissen. Bij de keuze van het type boot moet u rekening houden met de golven die meestal aanwezig zijn bij grote open meren. Extra gevaar wordt veroorzaakt door speedboten en zeilboten. Je moet extra voorzichtig zijn, want je bent langzamer en dus altijd in de ondergeschikte positie. Er moet licht op de boot zijn om ’s nachts goed zichtbaar te zijn. Je mag het anker niet vergeten dat wordt gebruikt in geval van een motorstoring waardoor we ons niet kilometers ver laten meeslepen door de stroming. Ook is is het gebruik van een reddingsvest verplicht in de meeste landen.

Lees ook: Voor- en nadelen van camerabeveiligingssystemen

GPS en portofoon

Een van de belangrijkste dingen is zeker een GPS. Tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen dat het vissen op grote meren zonder GPS niet meer mogelijk is. Het dient niet alleen als markering voor onze visposities, maar ook als een hulpmiddel om ’s nachts en in de mist terug naar de kust te komen. Ik raad sterk aan om een walkietalkie te gebruiken bij het vissen met een vriend. Het maakt de communicatie met de persoon aan de wal veel gemakkelijker en efficiënter.