Redenen waarom wiet roken eigenlijk heel goed voor je is

Het roken van wiet en het zelf kweken van autoflower wietzaadjes is meer mainstream dan ooit aan het worden. Helaas heeft marihuana nog steeds de neiging om een behoorlijk slechte reputatie te krijgen. Maar daarnaast zijn er nog allerlei redenen waarom wiet roken eigenlijk heel goed voor je is. En het gaat niet alleen om het vermogen van wiet om je creatiever te voelen of het feit dat het je helpt te chillen. High worden kan ook een groot aantal gezondheidsvoordelen hebben. Je gezondheid kan er op allerlei onverwachte manieren door verbeteren. Onderzoek toont aan dat marihuana je humeur kan verbeteren, je energie een boost kan geven, je kan helpen afvallen en zelfs bepaalde ziektes kan voorkomen.

Als je nog een reden zoekt om je wietrokersessies te rechtvaardigen, zijn hier een paar goede redenen:

Cannabis ontsluit je creatieve potentieel

Uit een onderzoek is gebleken dat cannabis psychotomimetische symptomen veroorzaakt, waardoor gebruikers verbanden zouden kunnen leggen tussen ideeën die niet precies met elkaar in verband staan.

Dit soort denken is vaak cruciaal voor creativiteit, dus pak wat ganja, en laat die creatieve sappen stromen.

Bomen kunnen worden gebruikt om depressie te behandelen

Een studie uitgevoerd door het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen wees uit dat THC “de negatieve bias in emotionele verwerking vermindert”, wat betekent dat wiet gebruikt zou kunnen worden om mensen te helpen omgaan met depressie en andere psychiatrische aandoeningen.

Bovendien bleek uit een studie van USC en SUNY Albany dat “mensen die af en toe of zelfs dagelijks marihuana consumeren minder depressieve symptomen hebben dan mensen die nog nooit marihuana hebben geprobeerd”.

Dus als je je een beetje somber voelt, fleur je dag dan op door een bakje te pakken.

Wiet kan je helpen gewicht te verliezen

Hoewel marihuana bekend staat om zijn vieze trek in eten, bleek uit een studie in het American Journal of Epidemiology dat wietrokers minder vatbaar zijn voor obesitas.

Een ander onderzoek in het American Journal of Medicine toonde gelijkaardige resultaten en stelde vast dat mensen die regelmatig wiet roken zelfs iets magerder zijn dan mensen die geen marihuana roken.

Onderzoekers ontdekten dat marihuana niet alleen je taille kleiner maakt, maar ook je stofwisseling stimuleert, vetverlies bevordert en het cholesterolgehalte verlaagt. Dus de volgende keer dat je de weegschaal laat doorslaan, kun je proberen jouw salades in te ruilen voor een ander soort groen.

Lees ook: Waar is diamant goed voor?