Taxi tarieven in Amsterdam / Leiden en omstreken in 2019

Deze post heeft de informatie die je nodig hebt over waar je een taxi in Nederland kunt krijgen en wat de taxitarieven in 2019 zijn.

Taxibedrijven in Amsterdam / Leiden en omstreken

Het meest betrouwbare taxibedrijven in de stad is waarschijnlijk TCA (tcataxi.nl) met 1.250 taxi’s en 1.500 chauffeurs én Xcellent.

De TCA taxi’s hebben rode en zwarte daklichten met de aanduiding “TCA TAXI 7X7”. TCA heeft ook VIP auto’s beschikbaar (topklasse Mercedes, BMW en Audis) plus enkele elektrische voertuigen.

Alle TCA chauffeurs zijn geslaagd voor de examens en hebben het recht om te rijden op tram- en busbanen in Amsterdam. TCA taxi’s kunnen krediet- en debetkaarten accepteren voor betaling (behalve Diners Club) en hebben ook een speciaal loyalty card programma voor betalingen.

X-Cellent biedt diensen in Leiden en van/naar Schiphol aan. X-Cellent rijdt al jarenlang particulieren, bedrijven, groepen en VIPs rond met de beste service. Het is dan ook niet gek dat ze bekend staan als een van de beste in hun regio.

Het last minute tarief voor Schiphol is €30 naar Amsterdam Centrum (of 25% korting naar andere wijken) als je vanaf de luchthaven belt en er een auto in de buurt staat. Auto’s hebben gratis WiFi aan boord en reizen naar andere Nederlandse steden is mogelijk.

Taxi tarieven in Amsterdam 2019

De kosten van een taxi in Amsterdam zijn afhankelijk van 3 elementen – een starttarief, een kosten per km en een kosten per minuut die alle worden berekend door de verplichte meter in het voertuig. De maximaal toegestane tarieven zijn als volgt:

  • Taxi (4 personen): € 3,19 starttarief + € 2,35 prijs per km + € 0,39 prijs per minuut.
  • Taxibusje/bus (5-8 personen): € 6,49 starttarief + € 2,95 prijs per km + € 0,44 prijs per minuut.

Dit betekent dat reizen in de spits/zwaar verkeer meer zal kosten dan reizen in het lichte verkeer vanwege de tijdscomponent.

Een korte rit in de stad kost ongeveer 10 euro. Een rit van het centraal station naar het congrescentrum van Amsterdam RAI zou 15-20 euro moeten kosten. Een rit tussen de luchthaven Schiphol en het centrum van Amsterdam RAI kost €45-€50,-.

Lees ook: Hoe is het om in de bouw te werken?