Top 2 Voor- en Tegendelen van een Vastgoed Carrière

Overweeg je een carrière in vast goed? Dan is het tijd om een klein onderzoekje te doen en een paar voor- en nadelen van dit vak te leren.

Het instellen van je eigen werkschema

Voordeel

Als je er ooit van gedroomd hebt om je eigen uren te kunnen instellen en niet de hele dag aan een bureau vast te zitten, dan is vastgoed misschien wel de ideale carrièrekeuze voor jou. Check www.immo.nl voor meer informatie over dit vakgebied. Het biedt flexibiliteit en vrijheid zodat je de dingen op jouw eigen manier kunt doen. Dit is aantrekkelijk voor veel mensen, vooral voor mensen die de neiging hebben om een vrije geest te zijn en niet gedijen in een typische negen-tot-vijf setting. Als je liever ’s middags of ’s avonds werkt, ben je vrij om dat te doen.

Nadeel

Alleen omdat je de vrijheid hebt om je eigen uren in te stellen, betekent dit niet dat je veel vrije tijd hebt. Het kan zelfs zo zijn dat je op vreemde uren komt te staan en meer uren werkt dan wanneer je een traditionele kantoorbaan zou hebben. Je zou later op de avond huizen kunnen laten zien, maar je moet nog steeds ’s morgens vroeg opstaan om de zakelijke kant van de zaak te regelen, zoals de omgang met banken, advocaten, enz.

Ook interessant: Hairextensions: voor- en nadelen

Het dragen van meerdere hoeden

Voordeel

Als makelaar neem je als makelaar veel werk aan en draag je veel verschillende hoeden. Dit betekent dat je werk nooit saai wordt. Het ene moment ben je misschien werkzaam als financieel coach, het andere moment als babysitter of levenscoach. Je vult in principe de behoeften van je klanten in om het kopen van een huis voor hen gemakkelijk te maken, zodat je geweldige commissies kunt verdienen.

Nadeel

Je zult je waarschijnlijk in veel posities bevinden waar je op jouw voeten moet denken. Soms heb je het gevoel dat je een kip met afgehakte kop bent, die probeert alles te regelen wat je klanten nodig hebben. Er kunnen bijvoorbeeld last-minute reparatieproblemen zijn die moeten worden opgelost voordat jouw klanten naar hun nieuwe huis kunnen verhuizen. Er zijn veel problemen die zich kunnen voordoen in onroerend goed, en veel van hen zijn volledig onvoorzien.