Waar is diamant goed voor?

Diamant is een steen van schoonheid en perfectie. Het feit dat een diamant alleen kan worden gevormd en geslepen met een andere diamant toont de kracht en de macht van de steen. Zijn hardheid komt van de koolstofatomen in de steen die zich sterk aan elkaar hechten, waardoor de steen bijna onverwoestbaar is. Diamant komt voor in een grote verscheidenheid van kleuren, zoals wit, zwart, kleurloos, roze, geel, rood, oranje, groen, bruin, blauw en zelfs grijs. Deze kostbare steen is al bekend sinds het begin van de geschiedschrijving, waardoor het uiterst moeilijk is om te zeggen wanneer de mens diamant heeft ontdekt. De vroegst bekende vindplaats van diamanten zou zich ergens in het huidige India bevinden. De naam is afgeleid van het Griekse woord voor “onoverwinnelijk”. Naast de waarde en de erfenis van diamanten, bezitten zij ook zeer krachtige genezende eigenschappen. Behalve de stenen diamanten die we voornamelijk in sieraden terugzien, kun je ook een diamond painting kopen om het als kunstwerk in je huis op te hangen!

Lees hieronder meer over wat de functie van een diamant is.

Goddelijke energie

Door de eeuwen heen is diamant beschouwd als de steen der winnaars en zou het toegang geven tot krachtige goddelijke energie. Dit is de reden waarom koningen, koninginnen, keizers en farao’s diamanten op hun kleding of hoofddeksels droegen. Deze personen werden door anderen gezien als wezens met een hogere macht, en als mensen die in staat zijn Goddelijke energie te kanaliseren. In de huidige tijd worden diamanten vooral gebruikt als versiering vanwege hun pure schoonheid en schittering. Veel mensen kennen diamanten als een teken van liefde en relaties, omdat ze meestal in trouw- en verlovingsringen worden gebruikt. “Een diamant is voor altijd”, een populaire zin die we vast allemaal wel eens gehoord hebben.

Genezend

Diamant is een steen met een zeer hoge frequentie die alle chakrakanalen kan openen en positieve helende eigenschappen afgeeft. Deze steen wordt nauw geassocieerd met het 7e chakra (kruinchakra) omdat het lichaam en geest verenigt tot één spiritueel wezen. Hierdoor helpt hij ons diep in ons bewustzijn te reiken en alle soorten spirituele deuren te openen. Diamanten bevorderen ongelooflijke kracht, verbetering van emotionele groei, en eindeloze liefdevolle energie. Ze zullen zelfrespect, zelfliefde en onvoorwaardelijke liefde voor jou en de mensen in je nabijheid aantrekken.

Krachtige energie

Diamanten bezitten een zeer krachtige energie die veel mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Wanneer men deze energie aanboort, zal men ontdekken dat het de innerlijke visie enorm verbetert. Dit gebeurt doordat men kan zien en beseffen hoeveel liefde en tederheid men ontvangt van anderen en van de wereld zelf. Het is een juweel van grote kracht en waarheid, dat ons laat zien dat we niet voor lief moeten nemen wat we al hebben. Het geluk dat door je lichaam stroomt als je diamanten draagt, komt niet alleen door wat ze vertegenwoordigen, maar is te danken aan de positieve energieën die vrij door het lichaam stromen.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een nieuw dak?