Wat is een Ad Blocker (en moet je er een downloaden)?

Ad blockers zijn zeer populair nu. Deze apps en browserextensies zijn ontworpen voor desktops, laptops, tablets en smartphones en geven je de webinhoud die je zoekt terwijl je de knipperende, knipperende advertenties verwijdert.

Wat is een advertentie-blokker?

Een ad blocker is een tool die advertenties verwijdert terwijl je op het web surft. Er zijn veel advertentie-blokkers die er zijn voor jou om uit te kiezen, en ze variëren op dingen zoals prijs (van volledig gratis tot premium) en effectiviteit (niet alle advertentie-blokkers vangen alle online advertenties die er zijn).

Een ad blocker installeren – ja of nee?

Dus, is het aan te raden om eentje te downloaden? Om je te helpen een beslissing te nemen, geven we je een paar redenen waarom je er een moet downloaden.

Het maakt het surfen veiliger

Aanvallers kopen nu advertentieruimte op in enkele van ’s werelds populairste websites en laden deze met kwaadaardige advertenties die grote schade kunnen aanrichten aan jouw computer en jouw gegevens. De snelste en eenvoudigste manier om dit in de kiem te smoren is door online advertenties te blokkeren.

Een advertentieblokkering zal je helpen veel online advertenties te verwijderen en de kans op malafide aanvallen te verminderen. Maar advertentie-blokkers blokkeren niet alle advertenties – in feite betalen veel bedrijven goed geld aan advertentie-blokkerende ontwikkelaars om hun advertenties te whitelisten. Dus je moet een paar aanvullende stappen nemen om ervoor te zorgen dat je echt beschermd bent.

Het stopt advertentieservers om je te volgen

Ad servers leveren niet alleen advertenties aan jouw browser – ze houden ook graag in de gaten wat je online doet en verzamelen allerlei persoonlijke informatie over jou en jouw gewoontes die vervolgens kunnen worden verkocht aan derden, of worden gebruikt om u nog meer gerichte reclame te sturen. Ad blockers beweren dat ze de advertentieservers niet meer kunnen volgen.

Het zorgt ervoor dat jouw pagina’s sneller worden geladen

Wanneer jouw advertentieblokker de analytische code, tekst en beeldmateriaal dat bij elke online advertentie wordt geleverd, stopt, is jouw browser vrij om zich te concentreren op het laden van de werkelijke inhoud van de site die je wilt bezoeken – bijvoorbeeld het artikel dat je wilt lezen of de video die je wilt streamen – zonder afleiding.

Lees ook: 5 Verrassende gezondheidsvoordelen van tuinieren