Wat maakt Italiaans eten zo speciaal?

Italië staat bekend om zijn kunst, oude architectuur, prachtige landschappen, muziek, zwoel weer…… en zijn eten. We weten dat, of het nu gaat om de rauwe ingrediënten die in Italië worden verbouwd of de afgewerkte recepten, het Italiaanse eten het beste ter wereld is. Hier is waarom:

Kwaliteit

De kwaliteit van de ingrediënten die in de Italiaanse levensmiddelen worden gebruikt, maakt het eindproduct heel bijzonder. Alle Italiaanse recepten gaan over het verbeteren van de goede ingrediënten. Ga voor de Italiaanse delicatessen van de beste kwaliteit naar Casabase, waar o.a. gezonde – en heer lijke – kazen zoals pecorino te koop is.

Eenvoudigheid

Italiaans eten is eenvoudig. Bij Italiaanse recepten worden meestal slechts 4-8 ingrediënten tegelijk gebruikt. De focus blijft altijd liggen op de kwaliteit van het voedsel – niet hoe uitgebreid een gerecht kan zijn.

Proef

Kwaliteitsingrediënten + eenvoud van de recepten = fantastisch smakelijk eten.

Passie

Italië en de Italianen hebben een passie voor eten. Daarom is het niet ongebruikelijk dat er in Italië gezinnen zijn die aan 9 gangen zitten te eten.

Traditie

Het traditionele Italiaanse eten staat centraal in het traditionele Italiaanse gezinsleven. En goed Italiaans eten wordt op traditionele wijze gemaakt. Zelfs de massaproducten zijn bewust van de traditionele methoden van voedselbereiding en -productie.

Gezond

Het Italiaanse en mediterrane dieet wordt al lange tijd beschouwd als een fantastisch voorbeeld van gezond eten. De Italiaanse recepten zijn rijk aan olijfolie in plaats van andere vetten, ze zijn bijna altijd gemaakt van nul, dus er zijn geen kunstmatige ingrediënten en er zijn geen bewerkte voedingsmiddelen bij betrokken. En er komen veel verse groenten en fruit aan te pas.

Wijn

Het is thuis gekweekt en verbetert het Italiaanse eten prachtig. In feite is er een wijn voor elk gerecht / elke gang in de traditionele Italiaanse maaltijd.

Lees ook: Beste dingen om te doen in de Ardennen (België)